Övriga kvinnosjukdomar och besvär

Har du gynekologiska besvär och behöver träffa en gynekolog? Då kan du boka en tid hos en av våra specialister inom kvinnlig hälsa. Här nedan kan du läsa om några av de gynekologiska besvär vi kan hjälpa dig med.

Myom

Myom är en godartad muskelknuta som kan sitta inuti eller utanpå livmodern. Om knutan växer eller sitter på ett ställe som gör att du får mycket ont vid mens och blöder mer än vanligt, kan du behöva behandlas med läkemedel eller operation. För att avgöra vilken behandling som passar får du göra en gynekologisk undersökning och ultraljud.

Blödningsrubbningar

Utredning och behandling av olika blödningsrubbningar beror på ålder, hur ofta blödningarna förekommer och vilket preventivmedel du använder. Vanliga orsaker till rikliga eller långvariga oregelbundna blödningar är muskelknutor i livmodern (myom), polyper, hormon- eller koagulationsrubbningar. Kan ofta behandlas med Cyklo-F, NSAID, järntabletter, p-piller eller hormonspiral.

Cystor på äggstockar​

En cysta är en vätskefylld blåsa som kan sitta på en eller båda äggstockar. Cystor på äggstockarna är vanligt och många cystor försvinner av sig själv. Men en del kräver behandling, om du känner en knöl, något som trycker eller ömmar i nedre delen av magen eller mot urinblåsan kan vi hjälpa dig att med en undersökning.

Boka en tid hos oss redan idag så hjälper vi dig med dina besvär.

Undrar du om vår vård passar dig?

Vi erbjuder dig snabb och smidig bokningshjälp för att matcha med rätt vårdgivare. Du får en personlig och trygg introduktion till våra tjänster genom ett kostnadsfritt telefonsamtal.

Boka redan idag och låt oss hjälpa dig!