Hormonsystemets hälsa

Hormoner är kroppens kemiska budbärare, producerade av endokrina körtlar och transporterade genom blodet till olika målorgan. Dessa budbärare är avgörande för att upprätthålla en korrekt balans i kroppens funktioner. Hormonell obalans kan negativt påverka din hälsa och leda till problem som infertilitet, viktökning, sömnstörningar, depression och ångest.

Endokrina körtlar och hormoner

Endokrina körtlar producerar och utsöndrar hormoner som reglerar kroppens funktioner. Bland dessa körtlar finns hypofysen, sköldkörteln, bisköldkörtlarna, binjurarna, bukspottkörteln och äggstockarna/testiklarna. Var och en av dessa körtlar producerar specifika hormoner med olika effekter på kroppen.

Hormonell Obalans

Vanliga symtom för hormonell obalans varierar beroende på vilket hormonsystem som är påverkat men vanliga tecken inkluderar sömnstörningar, trötthet, nedsatt immunförsvar, menstruationsrubbningar och nedsatt sexlust.

Hälsosamma levnadsvanor är nyckeln till hormonell balans. Detta inkluderar regelbunden fysisk aktivitet, hälsosam kost och goda sömnvanor.

Hos oss på 2Heal kan du få hjälp med att gå till botten med din hormonella obalans. Vi hjälper dig att identifiera grundorsaken. I vissa fall kan livsstilsförändringar vara tillräckliga, men ibland krävs hormonbehandling i samråd med läkare.

Boka en tid hos oss redan idag och börja resan mot ett bättre mående.

Läs mer om

Undrar du om vår vård passar dig?

Vi erbjuder dig snabb och smidig bokningshjälp för att matcha med rätt vårdgivare. Du får en personlig och trygg introduktion till våra tjänster genom ett kostnadsfritt telefonsamtal.

Boka redan idag och låt oss hjälpa dig!

Relaterade artiklar

“Sköldkörtelsjukdomar kräver individanpassad behandling”

Recept på antiinflammatoriska våfflor

Rosacea och födoämnesintolerans