Ett antiinflammatoriskt våffelrecept

Med detta enkla recept kan alla delta i firandet av Våffeldagen och njuta av den underbara smaken av våfflor utan bekymmer över allergier eller intoleranser. Låt oss fira denna härliga dag med glädje och goda smaker! Häll en lagom mängd smet i våffeljärnet och grädda tills våfflorna är gyllenbruna och genomstekta. Ingredienser: 1 1/2 dl havremjöl 1 1/2 dl mandelmjöl 2 tsk bakpulver 1/2 tsk kanel 1/4 tsk ingefära (malen) 1/4 tsk gurkmeja (malen) En nypa salt 2 mogna bananer, mosade 2 ägg 1 tsk vaniljextrakt 3/4 dl mandelmjölk (eller annan växtbaserad mjölk) 2 msk kokosolja, smält Instruktioner:
  • Blanda havremjöl, mandelmjöl, bakpulver, kanel, ingefära, gurkmeja och salt i en stor skål.
  • I en separat skål, vispa äggen lätt och tillsätt de mosade bananerna, vaniljextrakt, mandelmjölk och smält kokosolja.
  • Tillsätt de våta ingredienserna till de torra ingredienserna och blanda väl tills smeten är jämn och utan klumpar. Låt smeten vila i några minuter för att tjockna något.
  • Värm upp våffeljärnet och pensla med lite kokosolja för att förhindra att våfflorna fastnar.
  • Häll en lagom mängd smet i våffeljärnet och grädda tills våfflorna är gyllenbruna och genomstekta.
  • Servera våfflorna med valfria toppings som färska bär, kokosyoghurt och en skvätt honung eller lönnsirap.
Dessa antiinflammatoriska våfflor är ett perfekt alternativ för dem som vill njuta av något gott samtidigt som de stöder en hälsosam livsstil.
Rulla till toppen