IBS

Vi erbjuder den mest holistiska IBS-behandlingen i hela landet och identifierar orsakerna till just dina besvär genom bland annat medicinska tester, analys av kost- och motionsvanor, utvärdering av din näringsstatus och stressutvärdering. Vår kombinerade precisions- och livsstilsmedicinska metod har visat sig mycket framgångsrik i behandlingen av IBS. Det går att bli helt fri från IBS!

Trots att IBS inte är något farlig tillstånd, det finns tex inget samband mellan IBS och tjocktarmscancer som många tror, kan symtomen vara smärtsamma, jobbiga och hämma din vardag påtagligt. Låt oss hjälpa dig.

 

IBS, irritable bowel syndrome, är en vanlig diagnos eftersom symtomen är generella och ospecifika. Tillståndet kan ha många bakomliggande förklaringar och därför brukar den kallas för en “uteslutningsdiagnos”. Vi går på djupet och finner orsaken till varför din mage inte fungerar. 

.

Starta resan mot din bästa hälsa.
Boka ett kostnadsfritt telefonsamtal direkt.

Äntligen har jag hittat till en vårdgivare som ser helhetsbilden och hjälper till att reda ut mina besvär från grunden.

Man känner sig fantastisk när man blir sedd som en hel människa inte vara en lista av symtom.

Har varit på ett läkarbesök och känner för första gången att en läkare verkligen lyssnar på mig. Verkligen glad att jag hittade hit!

Orsaker till IBS

Eftersom IBS inte är ett enhälligt tillstånd finns det många olika underliggande orsaker och ofta ser vi flera samverkande faktorer. Exempel på orsaker till IBS-symptom är dysbios som innebär obalans i tarmfloran, SIBO som står för överväxt av tarmbakterier i tunntarmen, ökad tarmpermeabilitet så kallat läckande tarm, infektioner i tarmen och livsmedelsintoleranser. Psykosociala faktorer som stress och sömnbrist spelar ofta också en roll.

Eftersom ca 70% av vårt immunförsvar sitter i magen och enzymer och bakterier i magen producerar en stor del av våra signalsubstanser ger IBS inte bara magbesvär utan kan också påverka ditt nervsystem, ditt psykiska mående och ditt immunförsvar negativt.

Kvinna med blå tröja har IBS och ont i magen.

Symtom på IBS

Hur yttrar sig IBS? Man delar in i IBS i olika typer beroende på symtom. De flesta har en kombination av olika symtom, varav de mest frekvent förekommande är:

  • Uppkördhet och gaser i magen
  • Buksmärtor som kommer och går
  • Oregelbundna avföringsvanor
  • Ont i magen efter måltid, med en känsla som lättar efter man har haft avföring
  • Förstoppning, diarré eller omväxlande
  • En känsla av att inte helt ha tömt tarmen efter toalettbesök

Trötthet, dålig sömn, torra slemhinnor, ledvärk, huvudvärk och humörsvängningar är andra problem som kan förknippas med IBS.

Har du återkommande buksmärtor tillsammans med förändrade avföringsvanor och konsistens på avföringen är sannolikheten hög för IBS. Du bör konsultera vården för att man ska kunna utesluta andra allvarliga mag- och tarmsjukdomar.

Vår behandling av IBS

Vi vill erbjuda dig mer än bara lindring av symtom. Våra läkare och näringsterapeuter går på djupet för att hitta bakomliggande orsaker till dina symtom, analyserar dina viktigaste hälsomarkörer och lyssnar noggrant på dig.

Tillsammans arbetar vi för att hitta de bakomliggande orsakerna, och utifrån det tar vi fram en individanpassad behandlingsplan för just dig. Om du vill förstå din kropp och dina symtom, få verktyg till att må bra igen och optimera din hälsa – boka en tid till oss. 

Din investering

Vid IBS-problem identifierar vi med funktionsmedicinsk precision dina bakomliggande orsaker och formar din individuella behandlingsplan. Under behandlingen är det normalt att investera 2 000 – 4 000 kr per månad på besök, telefonrådgivning, kosttillskott och fördjupad provtagning för snabbare läkning.

Starta resan mot din bästa hälsa.
Boka ett kostnadsfritt telefonsamtal direkt.

Buljonghelg med 2Heal

Visste du att benbuljong bidrar till en bättre tarmhälsa, ett stärkt immunförsvar och en slät hud? Även om allt fler väljer ekologiskt eller gräsbetat kött äter idag de flesta en begränsad del av djuret och känner inte till att ben och benmärg innehåller bland annat viktiga aminosyror och mineraler som inte finns i muskelkött. Att använda hela djuret bidrar också till en hållbar konsumtion.

Cajsa Dalne, läkare på 2Heal, anordnar den 10-12 november en helgkurs i vackra Sälen tillsammans med kocken Bengt Andersson där du lär dig allt om benbuljongens hälsofördelar och hur du kokar en äkta benbuljong. Vi lagar tillsammans benbuljong från grunden och under tiden den kokar finns möjlighet att upptäcka Sälens vackra natur. Du får med dig konkreta tips för att upprätthålla ett buljongkokande hemma och givetvis får du med dig buljongen vi kokar hem.

Läs mer och anmäl dig här

Vilka är vi?

2Heal Medical är en privat digi-fysisk mottagning som arbetar med funktionsmedicinska metoder. Det betyder att vi använder modern vetenskap, den allra senaste forskningen och inte ger oss förrän vi hittat rotorsaken till sjukdomen.

När vi förstått roten till det onda eller sjuka skapar vi en individuell behandlingsplan med just de specialister som behövs för att stötta just dig.

2HealMedical_LOGO_SVART
Rulla till toppen