Mag- och tarmbesvär​

En väl fungerande matsmältningsapparat är centralt för hela din hälsa. Dess uppgift är att smälta maten, ta upp näring och eliminera gifter och avfall ut ur kroppen på ett effektivt sätt. Tarmfloran spelar en viktig roll både för immunförsvar och näringsupptag. Är magens funktion suboptimal får du inte bara besvär med magen utan det kan också orsaka inflammation och sätta ditt immunförsvar ur balans.

Maghälsa ett prioriterat område på din väg mot bättre hälsa – det lägger grunden till en god allmänhälsa, men är också nödvändig för hormonell balans. Dessutom påverkar din tarmhälsa direkt din hjärnhälsa! Det innebär att en ”dålig mage” på sikt kan få långtgående konsekvenser men det innebär också att du vid psykisk ohälsa måste börja med magen och att du kan må mycket bättre med rätt hjälp.

Våra läkare och näringsterapeuter hjälper dig som lider av mag- tarmproblem som t.ex IBS att ta reda på den bakomliggande orsaken till just dina besvär. Det gör vi genom olika vår analys av den information som framkommer vid besöket samt resultatet på dina tester.

Vi arbetar både med kostbehandling och kostrekommendationer. Vi hjälper också till att balansera eventuella näringsbrister som är orsakade av ett försämrat näringsupptag. Behöver du läkemedel hjälper vi dig med det också.

Starta resan mot din bästa hälsa.
Boka ett kostnadsfritt telefonsamtal direkt.

Rulla till toppen