Precisionmedicin

Idag kan vi kartlägga en persons hela arvsmassa snabbare och billigare än förut. Det gör det möjligt att behandla patienter utifrån deras genetiska förändringar, så kallad precisionsmedicin.

De senaste tio åren har kartläggningen av en persons arvsmassa förenklats avsevärt genom en ny generation av tekniker för så kallad DNA-sekvensering. En persons hela arvsmassa, genom, kan nu läsas av – sekvenseras – på några dagar. Den tidigare Sanger-tekniken krävde över tio år för att uppnå samma sak. Snabbheten gör att sjukvården nu kan börja använda kartläggning av arvsmassan för att förbättra diagnostiken av vissa sjukdomar och skräddarsy behandling och uppföljning för den enskilde patienten, utifrån individuella genetiska förändringar. 

I den vanliga sjukvården görs detta för cancersjukdomar och sällsynta ärftliga sjukdomar men det går även att använda gentester för att skapa hälsa.

Epigenetiken har lärt oss att vi inte är offer för våra gener utan att vi kan påverka dom genom vår livsstil.

Genom att kartlägga genvarianter med fokus på livsstil och framförallt kost kan man identifiera sina särskilda behov och stötta där det behövs. Alla processer i kroppen kräver fungerade balans av olika co-faktorer (vitaminer, mineraler osv). Det innebär att du kan säkerställa hälsa om du vet vad du behöver jobba på.

Hos oss kan du kartlägga genvarianter som riskerar att orsaka sjukdom men också vad du kan göra för att säkra din hälsa trots dessa varianter.

Hos 2Heal får du hjälp att lägga upp en strategi utifrån din genvariant. Du bäddar för hälsa helt enkelt. 

Starta resan mot din bästa hälsa.
Boka ett kostnadsfritt telefonsamtal direkt.

Rulla till toppen