PCOS

PCOS (polycystiskt ovariesyndrom) är en orsak till mensrubbning hos kvinnor i fertil ålder. Orsakerna till PCOS kan vara ett genetiskt anlag i kombination med miljöfaktorer som stress och näringsfattig kost.

Vid PCOS utvecklar vissa kvinnor så kallad insulinresistens, hormonell obalans med höga nivåer av androgener (manliga hormoner), problem med sköldkörteln, oregelbunden ägglossning samt svårigheter att bli gravid. IBS-symptom är också vanligt förekommande.

 

Att kunna fungera optimalt och näringsmässigt är extra viktigt om du lider av PCOS. Rätt kost och eventuellt vissa kosttillskott krävs för att säkerställa att din kropp har de byggstenar som behövs

Vi hjälper dig minska eventuell insulinresistens för att förebygga diabetes typ 2 och metabolt syndrom. Vi stöttar dig i att förbättra tarmhälsan för att förbättra näringsupptaget och minska på eventuella IBS-symtom. Likaså är målet att minska inflammation och inflammationsmarkörer i kropp. På sikt återfår du en normal menscykel och ett normal fertilitet.

Stress är en mycket vanlig orsak till obalans i hormoner. Vårt kvinnliga hormonsystem är extremt känsligt för stress. Stress för din kropp kan också vara inflammation, näringsbrist eller en tarmflora i obalans.

Symptom

Starta resan mot din bästa hälsa.
Boka ett kostnadsfritt telefonsamtal direkt.

Rulla till toppen